Vet verbranden met HITT in de Slimcab…gegarandeerd succes !

 

Tot zover het slechte nieuws, nu het goede nieuws!

Er is wel een manier om je vet te verliezen zonder uren op een hometrainer te zitten, denkend aan de dingen die je beter zou kunnen doen. En die manier kost maar 20 tot 25 minuten per dag,  2-3 maal per week.

Deze manier is HIIT in de Slimcab TFM cabine…

Geen lage hartslag cardio meer!

Als je naar de sportschool gaat zie vaak van die Aerobicsklassen. Valt het je nooit op dat die mensen er hetzelfde uit blijven zien? Jaar na jaar na jaar? Misschien zit je zelf wel in zo’n aerobicsklas en heb je gemerkt dat het niet echt veel heeft uitgemaakt, al die uren die je aan het steppen bent geweest…

Aerobic heeft een nieuwe benadering nodig:

– ééntje die je geïnteresseerd houdt
– die maar een fractie van de tijd in beslag neemt
– en die lichaamsvet veel effectiever verbrandt dan lage intensiteit cardio.

Vet verbranden doe je met Hoge Intensiteits Interval Training (HIIT) en kan perfect in Slimcab…

Het concept is simpel: In plaats van oefeningen in een traag tempo te doen, wissel je cardio met een laag inspanningsniveau af met cardio die je bijna met maximale inspanning doet. Deze trainingen duren niet langer dan maximaal 25 minuten.

Youtube demo hier…

 

Wetenschappelijke studies tonen aan dat deze nieuwe vorm van vet verbranden werkt.

Al jaren wordt er verteld dat lage intensiteit cardio de beste methode is om vet te verbranden. Dit wordt gezegd omdat als je cardio met een lage hartslag doet, een groter percentage van de gebruikte energie van je vetreserves komt. Klopt als een bus, maar er wordt geen rekening gehouden met het totale aantal verbrande kcal.

Even een snel rekensommetje: met 30 minuten snelwandelen verbrandt je 150 kcal. 80% daarvan is vet, dus 120 kcal. Nu gaan we 30 minuten hardlopen: 300 kcal, waarvan 50% vet. 150 kcal (30 kcal) meer dus die van je vetreserves komen, daarnaast hebben we in totaal ook nog eens 150 kcal extra verbrandt.

Uit onderzoek is dan ook gebleken dat HIIT tot wel 50% effectiever lichaamsvet verbrandt als lage intensiteit cardio. HIIT verhoogt je verbranding en houdt het hoog ook na de oefening! Vergeet het aantal kcal dat de hometrainer of stepper aangeeft die je tijdens de training verbrandt, als je aan HIIT doet, zal de meerderheid van de verbrande kcal na de training komen!

Als je daarenboven nog eens die cardio combineert met weerstandstraining in de Slimcab….waar de lussen strategisch in de zijkanten geplaatst zijn…m.a.g  dat er nog eens 12% meer intensiteit dient gebruikt te worden….EN

die oefeningen doe je in een verwarmde omgeving (therapeutische , 20% korte golf IR) , waardoor je enerzijds een hogere vetverbranding krijgt en anderzijds minder lactaat opbouw (verzuring)….

krijg je de beste vetverbrandings -en cardio workout , die momenteel beschikbaar is

Voeg HIIT toe aan je leven voor een snellere vet verbranding!

Een groot voordeel van HIIT is dat het toegepast kan worden op allerlei soort activiteiten, in en buiten de sportschool. Sprinten, traplopen, hometrainer, stepper of elke andere activiteit waarbij je periodes van lage intensiteit en hoge intensiteit met elkaar kan afwisselen.

Drie HIIT sessies per week brengt een duidelijk vetverbrandend effect te weeg. Het HIIT programma zal meer resultaat leveren als het ´s ochtends op een nuchtere maag wordt gedaan.  Na 8 uur slapen …zijn al je suiker reserves immers leeg…..en haal je energie uit je vetdepot…

Laten we eens aannemen dat je HITT toepast op SLIMCAB. Je gaat dan een tijdje 20 seconden de voor jou geselecteerde oefeningen rustig doen om daarna 40 seconden te knallen en snel , maar correct te gaan bewegen…een tijdje rustig, dan weer knallen enz…..totdat je een bepaalde tijd hebt vol gemaakt.

Na twee trainingen van dezelfde tijdslengte voeg je een minuut er aan toe. Deze doe je dan ook weer twee keer en voegt er dan weer een minuut aan toe.

Raadplaag als je geen sporter bent met een goede conditie eerst een dokter voordat je een dergelijk programma begint.

So-Ligne-3

Tips voor vet verbranding

Dit is een geweldig programma, maar het werkt natuurlijk niet als je ook niet op je voeding let. Verlaag je kcal ongeveer 200 tot 300 beneden je dagelijkse verbranding, en beperk vetten en snelle koolhydraten. Eet om het potentieel van dit programma en dus je vetverbranding te maximaliseren gedurende het half uur na je training niks. Neem dan een goed gebalanceerde proteïne  maaltijd of shake.

Na een cyclus van zesweken achter de rug te hebben, neem wat rust, doe een aantal weken geen aerobics. En doe dan een nieuwe cyclus als je nog meet vet wilt verliezen. Je zal meer dan blij zijn met de vetverbrandende effecten van HIIT.

Gepubliceerd door Slimcab Health Concept

Professional photographer from a personal, maverick & unconventional point of view…. Speaker, motivator and entrepeneur....

Eén opmerking over 'Vet verbranden met HITT in de Slimcab…gegarandeerd succes !'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: