Stel doelen….evalueer en blijf realistisch…(deel 4)

vetpercentage meten

Het lichaamsgewicht wordt vaak gebruikt als een indicator van lichamelijke vooruitgang.

Maar zoals je gelezen hebt zegt je vetpercentage veel meer over de lichamelijke toestand waarin jij je bevindt. Als je wilt afvallen dan is het belangrijk om te weten wat je vetpercentage is.

Het verliezen van lichaamsgewicht zegt namelijk vrij weinig. Bij een crash dieet vliegen de kilo’s eraf, maar dat is dan met name vocht en geen vet. Het is juist een lager vetpercentage wat voor dat strakke lichaam zorgt!

 

Om het vetpercentage te kunnen verlagen moet je gezonder gaan leven. Je moet vooral goed letten op de voeding.

Essentieel is het beperken van je koolhydraten en voldoende goede eiwitten te eten…Ook vetten mag je (hoe eigenaardig ook) niet volledig schrappen van je menu…MAAR later meer hierover…

Je hoeft per definitie niet minder te eten, maar je moet de juiste macronutriënten verhouding gaan eten. Houd jezelf niet voor de gek met light producten of een crashdieet en richt je voornamelijk op lichamelijke beweging en gezonde voeding om blijvend af te vallen (bron).

Stel altijd doelen in vetpercentages en nooit in gewicht.

Staar je dus niet blind op het verliezen van 10 kg in 6 maanden tijd. Veel beter is het om je vetpercentage maandelijks te verlagen.

Vetpercentage meten: hoe werkt dat?

Er zijn verschillende manieren om je vetpercentage te meten. De meest eenvoudige en goedkoopste manier om dat te doen is via de huidplooimeting. Met de huidplooimeter meet je de dikte van je huidplooi.

Hoe dikker je huidplooi, des te hoger is je vetpercentage. De huidplooimeting wordt in millimeters gegeven die je kunt vergelijken met een tabel waarop te lezen valt wat je vetpercentage is.

Het enige nadeel van de huidplooimeter is dat het enige oefening vereist voordat je in staat bent om nauwkeurig je vetpercentage te meten. Om de nauwkeurigheid van de meting te vergroten kan je het beste 5 huidplooimetingen doen en daar het gemiddelde van pakken.

In een Slimcab studio werken de meeste door Slimcab opgeleide therapeuten met een Tanita bodyanalyser…

Deze meet naast gewicht en vetpercentage ook beendermassa, visceraal vet, vocht, spiermassa enz…

gmonKortom…een snelle en accurate manier om jou progressie te meten en op te volgen…

In een Slimcab centra kunt U dan ook terecht voor een GRATIS figuuranalyse met een lichaamssamenstellingstest (wat een woord pffff..)

Deze test verteld U alles over Uw lichaam, wat U kan verwachten en ook Uw metabolische leeftijd of….de leeftijd van Uw lichaam op dat bepaald moment…

Meer info over Tanita….een body analyser (kan al van 70€ af voor privé gebruik) of een studio in jou buurt….?

info@slimcab.behttp://www.slimcab.net

Gepubliceerd door Slimcab Health Concept

Professional photographer from a personal, maverick & unconventional point of view…. Speaker, motivator and entrepeneur....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: