Vetten verbranden…(Deel 5)

Tip #1: eet koolhydraatarm

Een effectieve manier om je vetpercentage te verlagen is door te beginnen met een koolhydraatarm dieet. Dit dieet richt zich vooral op veel eiwitten, gezonde vetten en weinig koolhydraten.  Met een koolhydraat arm dieet ben je in staat om sneller gewicht te verliezen dan met een vetarm dieet (bron).

Door minder vetten te eten ga je jouw vetpercentage niet per se verlagen. Helaas is het niet zo eenvoudig. In mijn optiek moet je vooral enkelvoudige koolhydraten en slechte vetten vermijden. Je lichaam kan niet zonder gezonde vetten, maar met name transvetten vormen het probleem. Deze verhogen het cholesterolgehalte in je bloed en verhogen de kans op hart- en vaatziekten. Daarnaast zijn ze ook nog slecht om je doel te bereiken, namelijk het verlagen van je percentage.

Als je besluit een koolhydraatarm te volgen, dan is het van belang dat je leert om een onderscheid te maken tussen enkelvoudige koolhydraten en meervoudige koolhydraten. Het verschil tussen deze twee zit in het aantal moleculen waar ze uit bestaan. De enkelvoudige variant wordt sneller door het lichaam opgenomen. Het lichaam verbrandt ze dus sneller.

Voorbeelden hiervan zijn bewerkte producten als wit brood, koekjes en witte rijst. Het lichaam doet er langer over om meervoudige of complexe koolhydraten te verbranden. Een goed koolhydraatarm dieet bevat zo min mogelijk enkelvoudige koolhydraten.

Tabel-voeding-glycemische-index-2

Gepubliceerd door Slimcab Health Concept

Professional photographer from a personal, maverick & unconventional point of view…. Speaker, motivator and entrepeneur....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: