Vetten verbranden (deel 6)

Tip #2: matig met alcohol

vetpercentage2

Een glas rode wijn op zijn tijd is hartstikke gezond. Maar overdrijf het niet!

Alcohol kan zowel gezonde als schadelijke gevolgen hebben.

Kleine hoeveelheden alcohol, zoals een glaasje wijn, kan het risico op hartaanvallen en beroertes verlagen (bron).

Echter kan grote hoeveelheden alcohol leiden tot ontstekingen, leverbeschadiging, uitdroging en andere gevaarlijke gezondheidsproblemen (bron).

Het zal je niet verbazen dat alcohol geen voedingswaarden bevat, maar wel veel calorieën. Het lichaam wil zo snel mogelijk van de alcohol af en zal dit als eerste gaan verteren.

Uit verschillende studies blijkt dat alcohol de vetverbranding onderdrukt en dat overtollige calorieën van alcohol deels worden opgeslagen als buikvet (bron).

Bovendien blijkt dat mensen die wekelijks grote hoeveelheden alcohol op een avond weg drinken (binge drinken) gevoeliger te zijn voor overtollig buikvet, dan mensen die dagelijks slechts één alcoholisch drankje nuttigen (bron).

Zwaar alcoholgebruik is dus af te raden als je jouw vetpercentage wilt verlagen

Tip #3: eet maaltijden met veel eiwitten

eiwitrijke voeding

Er is veel bewijs dat eiwitten de vetverbranding verhogen en hongergevoelens verminderen, waardoor automatisch gewichtsverlies kan ontstaan.

Ook blijkt dat eiwitten je stofwisseling aanzienlijk meer verhogen dan vetten en koolhydraten (bron).

Een van de redenen hiervoor is dat het meer energie vergt om eiwitten te verteren en te gebruiken.

Uit andere studies is gebleken dat eiwitten het meest verzadigend zijn en zorgen voor een vol gevoel (bron).

Dit komt onder andere doordat eiwitrijke voeding het hongerhormoon ghreline onderdrukt.

Het stimuleert ook de aanmaak van het hormoon peptide YY dat de eetlust verlaagt (bron). Eiwitrijke voeding helpt je in belangrijke mate om gewicht te verliezen en het kwijtraken van overtollig buikvet.

In een andere studie blijkt dat als 30% van je dagelijkse caloriebehoefte uit eiwitten bestaat, dit automatisch leidt tot een daling van 441 calorieën per dag (bron) omdat je geen behoefte meer voelt om door te eten. Om een goede vergelijking te kunnen maken: dat zijn evenveel calorieën die je verbrandt als je 45 minuten op de saaie loopband staat.

Het is angetoond dat een hoge inname van eiwitten de stofwisseling stimuleert. Dit kan zelfs oplopen tot het verbranden van 100 calorieën extra per dag zonder er iets speciaals voor te hoeven doen (bron).

Hoeveel eiwitten moet je eten voor optimale vetverbranding?

Ongeacht je geslacht of lichaamsgewicht is het belangrijk dat minimuum 30% van je dagelijkse calorieën uit eiwitten bestaan.  Een hoge inname van eiwitten heeft ook als voordeel dat je snel kan afvallen zonder spierverlies. Het beste is om je eiwitinname gedurende de dag te verspreiden over verschillende maaltijden voor langdurige verzadiging.

Gepubliceerd door Slimcab Health Concept

Professional photographer from a personal, maverick & unconventional point of view…. Speaker, motivator and entrepeneur....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: