De genezende kracht van IR

Infrarood geneest geen aandoeningen, het kan wel de pijn verlichten en het lichaam ondersteunen in haar zelf herstellende functie.
Door ontspanning van de spieren, opwarming van de gewrichten en een hogere toevoer van zuurstofrijk bloed krijgt het lichaam de kans om zichzelf te genezen.
Voor veel mensen met onderstaande aandoeningen is intensief sporten zo goed als onmogelijk.
Bovendien kun je onmogelijk gaan joggen of fietsen met een therapeutische IR lamp op Uw rug.
Liggend oefeningen (langzaam opbouwend) doen in een SlimCab is voor IEDEREEN weg gelegd.
Van jong tot oud (instituten hebben klanten van 8 tot 88 jaar) , licht tot zwaar , sportief of juist niet…elke persoon kan bewegen in deze ruime cabine met breedspectrum straler en daar ook immens veel voordelen uit halen…
Zelfs als deze ongemakken U belemmeren….

Reuma

Er zijn honderden vormen van reumatische aandoeningen en voorlopig is er geen genezing mogelijk. Infrarood onstpant de spieren en maakt de gewrichten soepel, waardoor u minder pijn ervaart en vlotter kan bewegen. Let op bij onstekingsreuma’s zoals artritis: tijdens de acute opstoten met ontsteking moet u uw infraroodtherapie tijdelijk opschorten.

Artrose (slijtagereuma)

Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen in de gewrichten sneller afbreekt dan het lichaam nieuw kan aanmaken. Bovendien vermindert ook de aanwezigheid vocht in de gewrichten. Daardoor raken de botten elkaar, wat hevige pijn kan veroorzaken. Het lichaam probeert dit aftakelingsproces tegen te gaan door meer botweefsel aan te maken. Daardoor ontstaan vaak vervormingen. Artrose is ongeneeslijk, pijnbestrijding is het enige wat de medische wetenschap momenteel kan doen. Bij artrose moeten de gewrichten vooral ontlast worden en in beweging blijven om stijfheid te vermijden. Veel patiënten hebben echter te veel pijn om nog te sporten. Als zowel bewegen als niet bewegen pijn doet, is infraroodtherapie nagenoeg de enige oplossing. Artrose wordt ook wel eens ouderdomsreuma genoemd, maar treft helaas ook heel wat jonge mensen.

Tenniselleboog

Epicondylitis lateralis is een ontsteking van de plaats waar de spier van de onderarm zich vasthecht aan het ellebooggewricht. Als deze ontsteking ontstaat door overbelasting is rust de enige behandeling. Is deze aandoening het gevolg van een slechte doorbloeding, dan kan infrarood u echt helpen. Door de doorbloeding te verbeteren zullen de scheurtjes in de pezen immers sneller herstellen.

Lumbago

Een lendenverschot is een verdraaiing of onvolledige ontwrichting van een gewricht tussen twee ruggenwervels. Bij een lumbago is bewegen van groot belang, omdat anders spierverkramping kan optreden. Heeft u te veel pijn om te bewegen, probeer dan uw lichaam ‘op te warmen’ met een sessie infrarood. De spieren ontspannen door de warmte, de pijn neemt af en aansluitend kunt u rustig bewegen of licht sporten.

 Fybromyalgie

Fibromyalgie, letterlijk vertaald ‘pijn in spieren en bindweefsel’, is een reumatische afwijking die niet door alle artsen erkend wordt, omdat er geen objectief meetbaar lichamelijke afwijking vastgesteld kan worden. Ze is wel in de ICD-10 opgenomen door de wereldgezondheidsorganisatie. Voorlopig is de enige meetbare factor een bovengemiddeld verhoogde hersenactiviteit bij pijnprikkels, wat wijst op een verstoorde sensitisatie. De gebrekkige erkenning van deze aandoening is een doorn in het oog van patiënten die al jarenlang pijn lijden en daar door de medische wereld geen afdoende verklaring voor krijgen. Evengoed betekent het dat er geen behandeling bestaat. Enkel pijnbestrijding en leren omgaan met pijn kan verlichting brengen. Met onze infraroodtherapie richten wij ons op beide aspecten. De stralingswarmte kan de fysieke pijn verminderen en de bewust prikkelarm ontworpen omgeving ondersteunt de afbouw van geestelijke spanningen.

Ziekte van Bechterew

Spondylitis ankylopoëtica is een reumatische aandoening met ontsteking in de gewrichten in wervelkolom en bekken. Na verloop van tijd vervormen de gewrichten tussen de wervels, waardoor de ruggengraat steeds minder beweeglijk wordt. Een goede medische opvolging is dan ook erg belangrijk. Infraroodtherapie kan helpen om de typerende en bijzonder pijnlijke ochtendstijfheid te verdrijven.

Psoriasis

Veel alternatieve behandelingswijzen van psoriasis zijn gericht op het bevorderen van de doorbloeding van de huid (vitaminenkuren, homeopatische middelen, massage en acupunctuur). Ook infrarood zorgt voor een veel betere doorbloeding van de verschillende huidlagen.

+ 180 SlimCab vestigingen

Neem contact op met een SlimCab studio in Uw buurt of mail naar info@orium.life indien U niet onmiddellijk een instituut kan vinden.
Meer dan 180 uitbaters in België , Nederland, Spanje, Oostenrijk , Duistland en Frankrijk  staan met deskundig advies klaar om U te helpen…

Gepubliceerd door Slimcab Health Concept

Professional photographer from a personal, maverick & unconventional point of view…. Speaker, motivator and entrepeneur....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: