Immuunsysteem verbeteren met SlimCab…Hoe werkt dit ?

De Griekse arts en wijsheer Parmenides zei het al 2500 jaar geleden: “Geef mij het vermogen om koorts op te wekken en ik genees alle ziekten”. Een stelling die wat vreemd in de oren klinkt, maar die een grote waarheid bevat.

Al in de Griekse geneeskunde en bij de Romeinen werd warmte gebruikt om ziekten te genezen. Meer dan 2 millennia later wordt deze techniek nog steeds toegepast, bijvoorbeeld door gebruik van de infraroodcabine.

Immuun verhoging in infraroodcabine / SlimCab …hoe werkt het?

Sporten in een SLIMCAB infraroodcabine gaat het lichaam opwarmen van binnen uit. Hierdoor gaat ook de lichaamstemperatuur met enkele graden stijgen. Door die stijging van temperatuur krijgt het lichaam de indruk dat we koorts hebben, en gaat het zich wapenen door de afweer te versterken.

Het aantal witte bloedcellen (die ongewenste indringers uit het lichaam verwijderen) zal stijgen, en zullen cellen die ziektes veroorzaken (zoals bacteriën en virussen) onmiddellijk vernietigen.

Uit deze kennis komt de hyperthermie behandeling of warmtetherapie, die tegenwoordig vaak gebruikt wordt bij mensen met een verzwakt immuunsysteem.

Het is dus zo dat door de warmte het immuunsysteem versterkt. De meeste schadelijke cellen zijn niet bestand tegen warmte, en gaan dus afsterven, terwijl gezonde cellen wel hittebestendig zijn.

Het verschil met het nemen van een heet bad is dat hierbij de inwendige temperatuur niet wordt beïnvloed, of niet het temperatuurniveau bereikt die we bij koorts zien.

Bij sporten in de juiste thérapeutische infrarood (breedspectrum zoals in SlimCab) wordt deze temperatuur wel bereikt, aangezien het lichaam van binnenuit opgewarmd wordt.

Infrarood is dus een zeer goed middel om schadelijke cellen te verwijderen.

In een studie gepubliceerd in het ‘Journal of Cancer Science and Therapy’ hebben wetenschappers het effect onderzocht van infraroodstralen op ons lichaam. Hieruit bleek dat infrarood warmte een positief effect heeft op ons lichaam.

Wetenschappelijk onderzoek

Een onderzoek van Pilch W., Pokora I., Szygula Z., et al. onderzocht het effect van een IR / sauna sessie op de witte bloedcellen bij atleten. Hieruit bleek dat bij de atleten een duidelijke stijging waar te nemen was van witte bloedcellen, en dit al na 1 sessie.

Vooral de neutrofielen, basofielen en lymfocyten (soorten witte bloedcellen) kenden een sterke stijging. Uit dit onderzoek besluiten we dat door een hogere temperatuur (zoals in een infraroodsauna) het immuunsysteem zal reageren en het aantal witte bloedcellen zal toenemen.

Uit al deze onderzoeken valt af te leiden dat het immuunsysteem sterker wordt door gebruik van de infrarood cabine. Ziektemakers worden zo sneller verwijderd en de weerstand tegen eventuele ziekten verhoogt.

Infraroodgolven zullen ook het orthosympatisch zenuwstelsel remmen, waardoor het immuunsysteem geactiveerd wordt.

Die remming van het orthosympatisch zenuwstelsel zorgt er ook voor dat we ons ontspannen voelen bij een infraroodsessie.

Meer info hoe ook jij met Slimcab het verschil kan maken vindt U
HIER !

Bronnen:

  • Von der Starre der Krankheit in den Fluss des Lebens”
    Dr. Jacob, L. Jacob, Dr. Mittwede, ISBN 3-932977-08-4,
    Verlag für Medizin und Gesundheit.
  • Dr. Christian Kobau, Arts, en psycholoog
  • Dr. Karl Schulmeister en Dr. Georg Vees van het onafhankelijk wetenschappelijk Universiteit research instituut SEIBERSDORF uit Oostenrijk

Gepubliceerd door Slimcab Health Concept

Professional photographer from a personal, maverick & unconventional point of view…. Speaker, motivator and entrepeneur....

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: