Uitgelicht

Goede voornemens volhouden…

Zo houd je je aan je goede voornemens

Heb jij goede voornemens? Zorg er dan dit jaar eens voor dat je ze ook echt in de praktijk brengt. We hebben een paar nuttige tips voor je.


Niet teveel goede voornemens

Misschien ben je al enthousiast bezig met het in de praktijk brengen van alle mogelijke voornemens. Niet meer roken, minder drinken, minder eten, meer sporten, minder werken, minder stress, meer aandacht voor je omgeving. Allemaal heel mooi, maar de praktijk wijst uit dat als je resultaat wilt behalen je je beter op één (of enkele) voornemen kunt concentreren. Dus loop je rijtje nog eens af en omcirkel dan het voornemen waar je meest aan hecht, dat je het meest belangrijk is. Daar ga je je dit jaar op focussen.

Realistische doelstellingen

Zorg ervoor dat je voornemen(s) realistisch zijn. Verg niet teveel van jezelf, leg de lat niet te hoog. Formuleer je doelstelling duidelijk en schrijf ‘m op. Dit stukje papier wordt dit jaar je leidraad.

26173878_1326929487453706_3517182203217742581_o

Maak een stappenplan

Het geheim van het bereiken van doelstellingen is een goed uitgewerkt stappenplan. Met ‘Ik ga dit jaar 10 kg afvallen’ bereik je waarschijnlijk niets. Na een paar weken zal het feit dat je nog zo ver van je einddoel verwijderd bent, je frustreren en de kans is groot dat je het er uiteindelijk bij laat zitten. Werk dus in fasen. Een voornemen als ‘Ik begin ermee om deze maand 1 kg af te vallen’ zal veel beter functioneren. Aan het einde van de maand heb je dan al een doelstelling bereikt.

Houd de resultaten bij

Noteer de vorderingen die je hebt gemaakt regelmatig. Schrijf op hoeveel je bent afgevallen, hoeveel dagen je al niet meer hebt gerookt, hoeveel dagen je om 6 uur ’s avonds het kantoor hebt verlaten. Zo heb je een goed overzicht (en houd je jezelf niet voor de gek!)

Vergeef jezelf ‘misstappen’

Zie een misstap (je hebt weer teveel gegeten, toch weer een sigaret opgestoken of weer eens heel lang overgewerkt) als een tijdelijke onderbreking van de uitvoering van je plan en pak de draad daarna direct weer op. Schuldgevoelens brengen je nergens, een positieve houding en vrolijk weer verder gaan, levert veel meer op.

Beloon jezelf

Stel jezelf kleine beloningen in het vooruitzicht als je weer een stap verder op de weg naar je doelstelling hebt gedaan. Een klein cadeautje, iets leuks doen. Geef jezelf dat welverdiende schouderklopje.

Maak gebruik van de ‘sociale controle’

Vertel vrienden en familie van je goede voornemen. Het feit dat zij op de hoogte zijn van jouw voornemen maakt het gemakkelijker om je eraan te houden (je wilt toch niet dat iedereen weet dat het weer niets geworden is). Bovendien heb je in sommige gevallen de hulp van huisgenoten of collega’s nodig. Zo wil je niet dat je iedere avond een heerlijke maar vette maaltijd wordt voorgezet als je op dieet bent. En het is ook niet prettig als je collega’s je maar mee blijven meevragen om te gaan roken.

Zoek bondgenoten

Iets anders dat kan helpen om dit jaar nu eens echt resultaat te boeken, is bondgenoten zoeken. Vrienden, vriendinnen, je partner of familieleden die hetzelfde goede voornemen hebben. Zo is het veel gemakkelijker om samen naar de sportschool te gaan dan alleen. En zo is het veel gemakkelijker om met roken te stoppen als je partner er ook geen eentje meer opsteekt.

We wensen iedereen veel succes!

oriumlogo

Uitgelicht

Vet verbranden met HITT in de Slimcab…gegarandeerd succes !

 

Tot zover het slechte nieuws, nu het goede nieuws!

Er is wel een manier om je vet te verliezen zonder uren op een hometrainer te zitten, denkend aan de dingen die je beter zou kunnen doen. En die manier kost maar 20 tot 25 minuten per dag,  2-3 maal per week.

Deze manier is HIIT in de Slimcab TFM cabine…

Geen lage hartslag cardio meer!

Als je naar de sportschool gaat zie vaak van die Aerobicsklassen. Valt het je nooit op dat die mensen er hetzelfde uit blijven zien? Jaar na jaar na jaar? Misschien zit je zelf wel in zo’n aerobicsklas en heb je gemerkt dat het niet echt veel heeft uitgemaakt, al die uren die je aan het steppen bent geweest…

Aerobic heeft een nieuwe benadering nodig:

– ééntje die je geïnteresseerd houdt
– die maar een fractie van de tijd in beslag neemt
– en die lichaamsvet veel effectiever verbrandt dan lage intensiteit cardio.

Vet verbranden doe je met Hoge Intensiteits Interval Training (HIIT) en kan perfect in Slimcab…

Het concept is simpel: In plaats van oefeningen in een traag tempo te doen, wissel je cardio met een laag inspanningsniveau af met cardio die je bijna met maximale inspanning doet. Deze trainingen duren niet langer dan maximaal 25 minuten.

Youtube demo hier…

 

Wetenschappelijke studies tonen aan dat deze nieuwe vorm van vet verbranden werkt.

Al jaren wordt er verteld dat lage intensiteit cardio de beste methode is om vet te verbranden. Dit wordt gezegd omdat als je cardio met een lage hartslag doet, een groter percentage van de gebruikte energie van je vetreserves komt. Klopt als een bus, maar er wordt geen rekening gehouden met het totale aantal verbrande kcal.

Even een snel rekensommetje: met 30 minuten snelwandelen verbrandt je 150 kcal. 80% daarvan is vet, dus 120 kcal. Nu gaan we 30 minuten hardlopen: 300 kcal, waarvan 50% vet. 150 kcal (30 kcal) meer dus die van je vetreserves komen, daarnaast hebben we in totaal ook nog eens 150 kcal extra verbrandt.

Uit onderzoek is dan ook gebleken dat HIIT tot wel 50% effectiever lichaamsvet verbrandt als lage intensiteit cardio. HIIT verhoogt je verbranding en houdt het hoog ook na de oefening! Vergeet het aantal kcal dat de hometrainer of stepper aangeeft die je tijdens de training verbrandt, als je aan HIIT doet, zal de meerderheid van de verbrande kcal na de training komen!

Als je daarenboven nog eens die cardio combineert met weerstandstraining in de Slimcab….waar de lussen strategisch in de zijkanten geplaatst zijn…m.a.g  dat er nog eens 12% meer intensiteit dient gebruikt te worden….EN

die oefeningen doe je in een verwarmde omgeving (therapeutische , 20% korte golf IR) , waardoor je enerzijds een hogere vetverbranding krijgt en anderzijds minder lactaat opbouw (verzuring)….

krijg je de beste vetverbrandings -en cardio workout , die momenteel beschikbaar is

Voeg HIIT toe aan je leven voor een snellere vet verbranding!

Een groot voordeel van HIIT is dat het toegepast kan worden op allerlei soort activiteiten, in en buiten de sportschool. Sprinten, traplopen, hometrainer, stepper of elke andere activiteit waarbij je periodes van lage intensiteit en hoge intensiteit met elkaar kan afwisselen.

Drie HIIT sessies per week brengt een duidelijk vetverbrandend effect te weeg. Het HIIT programma zal meer resultaat leveren als het ´s ochtends op een nuchtere maag wordt gedaan.  Na 8 uur slapen …zijn al je suiker reserves immers leeg…..en haal je energie uit je vetdepot…

Laten we eens aannemen dat je HITT toepast op SLIMCAB. Je gaat dan een tijdje 20 seconden de voor jou geselecteerde oefeningen rustig doen om daarna 40 seconden te knallen en snel , maar correct te gaan bewegen…een tijdje rustig, dan weer knallen enz…..totdat je een bepaalde tijd hebt vol gemaakt.

Na twee trainingen van dezelfde tijdslengte voeg je een minuut er aan toe. Deze doe je dan ook weer twee keer en voegt er dan weer een minuut aan toe.

Raadplaag als je geen sporter bent met een goede conditie eerst een dokter voordat je een dergelijk programma begint.

So-Ligne-3

Tips voor vet verbranding

Dit is een geweldig programma, maar het werkt natuurlijk niet als je ook niet op je voeding let. Verlaag je kcal ongeveer 200 tot 300 beneden je dagelijkse verbranding, en beperk vetten en snelle koolhydraten. Eet om het potentieel van dit programma en dus je vetverbranding te maximaliseren gedurende het half uur na je training niks. Neem dan een goed gebalanceerde proteïne  maaltijd of shake.

Na een cyclus van zesweken achter de rug te hebben, neem wat rust, doe een aantal weken geen aerobics. En doe dan een nieuwe cyclus als je nog meet vet wilt verliezen. Je zal meer dan blij zijn met de vetverbrandende effecten van HIIT.

Uitgelicht
 san

– UW CONDITIE VERBETEREN EN AFVALLEN D.M.V. DE THERMO FYSISCHE METHODE MET INFRA ROOD –

De T.F.M. methode (Thermo Fysische Methode) met Infrarood (IR) bestaat uit twee onderdelen, intensief sporten in een infraroodwarmtecabine en voedingsadviezen.
In de infraroodwarnte-cabine van Slimcab ; doet u gedurende max. een 30-tal minuten per sessie, specifieke spieroefeningen onder begeleiding. Dit leidt tot maximale calorieverbranding (1200 cal. per oefensessie) en staat gelijk aan 1,5 uur fitnesstraining!

Omdat het sporten in de Slimcab TFM warmte-cabine met thérapeutische IR ; max. een half uur duurt is het voor veel mensen, qua tijd,  een uitkomst om in beweging en op gewicht te blijven.

Doordat bijna alle oefeningen liggend gebeuren worden de rug en gewrichten  ontlast, maar uw conditie verbeterd aanzienlijk.

De cabine heeft een groot oefenoppervlak en een grote opening zodat ook (heel) zwaarlijvige mensen geen probleem hebben om in en uit de cabine te komen en de oefeningen uit te voeren.

De infraroodwarmte dringt door de huid- en vetlaag en zorgt voor ontgifting (verbeterde stofwisseling). De bloedsomloop wordt gestimuleerd en de elasticiteit van de spieren neemt zelfs toe met 30%. Cellulitus verdwijnt spectaculair en de huid wordt niet alleen mooier en strakker maar ook gezonder. Aangename en egale warmte in de cabines, door de combinatie van IR en convectorkachel.

De trainingen worden intensief begeleid. Wij letten op uw houding, spier aanspanningen en of u de oefeningen juist uitvoert. Het gehele proces wordt ook, indien gewenst, ondersteund met wekelijkse wegingen, maandelijkse metingen en intensieve voedingsbegeleiding.

 

Home

slmftadj

Uitgelicht

Vet verbranden op je buik…

De tijd dat je ervoor kiest om te trainen schijnt ook wat uit te maken, dat bleek in ieder geval uit een onderzoek in 1995 (McCarty MF). Volgens deze onderzoeker kun je sneller vet verbranden als je ervoor een aantal uren niet hebt gegeten, en bij voorkeur meteen traint na het opstaan en voor het ontbijt. Hij voegt toe dat krachttraining toevoegen aan cardio extra kan helpen bij het snel verbranden van vet. Het is goed hier rekening mee houden als het past in je persoonlijke schema, maar laat het geen excuus zijn om niet te trainen. Het is één van de mogelijkheden, maar trainen is überhaupt belangrijk. Het beste moment om te trainen is het moment dat je kunt! Sla geen trainingen over, ook al is het niet op het meest ideale tijdstip. Ook al heb je maar tijd voor een halve training, dat is altijd beter dan helemaal niet bewegen.

Je lichaam heeft verschillende manieren om te laten zien hoe de ‘motor’ draait, zoals een auto dat ook heeft. Zo ook om te laten zien hoe goed en snel je lichaam vet kan verbranden (dit heet in het Engels respiratory quotient of RQ). Deze wordt gemeten via in- en uitademing. Het lichaam kan vet alleen als voornaamste brandstof gebruiken als de cellen genoeg zuurstof hebben. Tijdens intensieve training wordt de RQ hoger, hoe hoger de RQ hoe minder vet iemand aan het verbranden is. De meeste calorieën worden verbrand op rust(ige) momenten tussen en na het trainen. Onderzoekers (Barwell N, Malkova D et al. 2009) vonden het interessant dat een beperkte calorie inname niet altijd effectief blijkt om af te vallen. Zij ontdekten dat deze respiratory quotient vooral een zeer bepalende factor is of iemand succesvol kan afvallen. Uit het onderzoek bleek dat degene met de laagste RQ het gemakkelijkste gewicht verloor. Dat waren dus de mensen die het hoogste percentage vet verbranden tijdens rust(ige) momenten. Zij kwamen ook het minst en het minst snel weer aan na een langere periode, zo bleek. Het goede nieuws uit dit onderzoek is dat deze respiratory quotient kan dalen door de juiste manier van trainen en door het eten van gezonde, pure en niet bewerkte voeding. De juiste training voor het maximaal verbranden van vet zijn kortere interval trainingen met een hoge intensiteit, zo blijkt uit vele onderzoeken. In een publicatie van Stephen H. Boutcher van de School of Medical Sciences in Australië worden verschillende onderzoeken op dit vlak naast elkaar gelegd. Zijn conclusie is dat korte interval trainingen met een hoge intensiteit (HIIE) effectiever zijn dan elke andere vorm van bewegen om vet en buikvet te verminderen. Mensen die interval trainingen doen raken meer onderhuids vet kwijt dan mensen die cardio doen. Uit de onderzoeken bleek ook dat de resultaten vooral kwamen door langdurig trainen (vanaf zes weken), in twee tot zes weken was het resultaat nog minimaal. De uitkomsten waren het meest spectaculair bij de onderzoeken waarin de testpersonen last hadden van overgewicht. Tot slot bleek uit verschillende onderzoeken dat de voornaamste reden voor mensen om niet te sporten een gebrek aan tijd was. Kortere effectieve HIIE trainingen bleken hierdoor juist interessant te zijn voor mensen die graag vet willen verliezen.

Een effectieve HIIE training is trainen in een SLIMCAB TFM CABINE.

Tijd kan en mag géén probleem zijn, want in een half uur MOET (niet mag) je de min. 10 oefeningen voor U geselecteerd door Uw thérapeut achter de rug hebben.

3 X 20 herhalingen , met weerstand…tegen een hoog tempo….met tussen de oefeningen een korte rust pauze van max 1 minuut is een school voorbeeld van een HIIT training.

Zoek NU een Slimcab center in jou buurt of mail naar info@slimcab.be

body s 1

Immuunsysteem verbeteren met SlimCab…Hoe werkt dit ?

De Griekse arts en wijsheer Parmenides zei het al 2500 jaar geleden: “Geef mij het vermogen om koorts op te wekken en ik genees alle ziekten”. Een stelling die wat vreemd in de oren klinkt, maar die een grote waarheid bevat.

Al in de Griekse geneeskunde en bij de Romeinen werd warmte gebruikt om ziekten te genezen. Meer dan 2 millennia later wordt deze techniek nog steeds toegepast, bijvoorbeeld door gebruik van de infraroodcabine.

Immuun verhoging in infraroodcabine / SlimCab …hoe werkt het?

Sporten in een SLIMCAB infraroodcabine gaat het lichaam opwarmen van binnen uit. Hierdoor gaat ook de lichaamstemperatuur met enkele graden stijgen. Door die stijging van temperatuur krijgt het lichaam de indruk dat we koorts hebben, en gaat het zich wapenen door de afweer te versterken.

Het aantal witte bloedcellen (die ongewenste indringers uit het lichaam verwijderen) zal stijgen, en zullen cellen die ziektes veroorzaken (zoals bacteriën en virussen) onmiddellijk vernietigen.

Uit deze kennis komt de hyperthermie behandeling of warmtetherapie, die tegenwoordig vaak gebruikt wordt bij mensen met een verzwakt immuunsysteem.

Het is dus zo dat door de warmte het immuunsysteem versterkt. De meeste schadelijke cellen zijn niet bestand tegen warmte, en gaan dus afsterven, terwijl gezonde cellen wel hittebestendig zijn.

Het verschil met het nemen van een heet bad is dat hierbij de inwendige temperatuur niet wordt beïnvloed, of niet het temperatuurniveau bereikt die we bij koorts zien.

Bij sporten in de juiste thérapeutische infrarood (breedspectrum zoals in SlimCab) wordt deze temperatuur wel bereikt, aangezien het lichaam van binnenuit opgewarmd wordt.

Infrarood is dus een zeer goed middel om schadelijke cellen te verwijderen.

In een studie gepubliceerd in het ‘Journal of Cancer Science and Therapy’ hebben wetenschappers het effect onderzocht van infraroodstralen op ons lichaam. Hieruit bleek dat infrarood warmte een positief effect heeft op ons lichaam.

Wetenschappelijk onderzoek

Een onderzoek van Pilch W., Pokora I., Szygula Z., et al. onderzocht het effect van een IR / sauna sessie op de witte bloedcellen bij atleten. Hieruit bleek dat bij de atleten een duidelijke stijging waar te nemen was van witte bloedcellen, en dit al na 1 sessie.

Vooral de neutrofielen, basofielen en lymfocyten (soorten witte bloedcellen) kenden een sterke stijging. Uit dit onderzoek besluiten we dat door een hogere temperatuur (zoals in een infraroodsauna) het immuunsysteem zal reageren en het aantal witte bloedcellen zal toenemen.

Uit al deze onderzoeken valt af te leiden dat het immuunsysteem sterker wordt door gebruik van de infrarood cabine. Ziektemakers worden zo sneller verwijderd en de weerstand tegen eventuele ziekten verhoogt.

Infraroodgolven zullen ook het orthosympatisch zenuwstelsel remmen, waardoor het immuunsysteem geactiveerd wordt.

Die remming van het orthosympatisch zenuwstelsel zorgt er ook voor dat we ons ontspannen voelen bij een infraroodsessie.

Meer info hoe ook jij met Slimcab het verschil kan maken vindt U
HIER !

Bronnen:

  • Von der Starre der Krankheit in den Fluss des Lebens”
    Dr. Jacob, L. Jacob, Dr. Mittwede, ISBN 3-932977-08-4,
    Verlag für Medizin und Gesundheit.
  • Dr. Christian Kobau, Arts, en psycholoog
  • Dr. Karl Schulmeister en Dr. Georg Vees van het onafhankelijk wetenschappelijk Universiteit research instituut SEIBERSDORF uit Oostenrijk

Wat zegt de wetenschap over IR-A in SlimWall / SlimCab ?

Dr. Martin Mittwede en Dr. Karl Otto Jacob:
Kort-en middengolvige infrarood straling (IR-A+B) heeft als grootste voordeel dat deze 40 à 50 keer zo diep in de huid dringt dan het langegolf infrarood (IR-C). Hierdoor wordt direct de sterk doorbloede subkutis bereikt.

https://youtu.be/lDWdKkVx8Xs

Dr. Christian Kobau, Arts, en psycholoog
Ik beveel de dieptewarmte aan voor stressafbouw, alsmede spierontspanning, griepinfecties, longzwakte, cellulits, burn out, overspannenheid en overbelasting. Dieptewarmte ondersteunt het ontslakken van het lichaam en versterkt het bindweefsel. Een wondermiddel tegen afvallen is het niet indien men gewicht wil verliezen dan is een combinatie van juiste voeding en beweging zeer belangrijk. Bijwerkingen op welke wijze dan ook zijn mij tot op heden onbekend.

Meer info ? http://www.orium.lifetanja@orium.be

SlimCab IR & herfstmoeheid

Dieptewarmte stimuleert het goed-gevoel

Een uitgebluste vitaliteit komt vaak voor. Zeker nu de bladeren van de bomen beginnen te vallen en de dagen korter worden.

Vele mensen kennen dit gevoel en bij hen kan dieptewarmte ( IR A & B) door infrarood helpen.

Een verminderde levenslust kan heel goed door de dieptewarmte IR-A + B worden behandeld.

De IR straler in de SlimCab en SlimWall bestaan voor 74 % uit die IR A en B stralen.

Op moleculair niveau ontstaat warmte door intensieve beweging, of koude door het afsterven van de moleculaire beweging.

Warmte is een essentiële weg uit de verstarring van het lichamelijke controlesysteem. Bij warmte komt het op de juiste dosering aan, opdat deze versterkend zou werken.

Vooral Infrarood-A (korte golfstraling) blijkt hierbij voordelig; aangezien de straling 40 tot 50 keer zo diep in de huid dringt als infrarood-C (lange golfstraling) en bereikt onmiddellijk het sterk doorbloede onderhuidse bindweefsel zonder de pijn- en temperatuurgevoelige epidermis te raken. De kerntemperatuur van het lichaam verhoogt.

Een sterke transpiratie is een graag meegenomen effect en wordt ook gestimuleerd door beweging in de SlimCAb.

.Bron:
“Von der Starre der Krankheit in den Fluss des Lebens”
Dr. Jacob, L. Jacob, Dr. Mittwede, ISBN 3-932977-08-4,
Verlag für Medizin und Gesundheit.

De SlimCab IR straler werkt echt !!!

Nieuw onderzoek wijst uit dat onze IR straler echt enorm helpt om vetverlies en gewichtsafname te bekomen…

SlimCab Infrarood: Therapie, die werkt !!!

Infraroodtherapie is een subgroep van de thermotherapie. Een infraroodstraling met een korte golflengte dringt diep in het bestraalde weefsel, waar zij gezondheidsbevorderend werkt.

De infraroodstraling is een vorm van natuurlijke zonne-energie, die slechts in geringe mate de omgevingslucht opwarmt. Zo’n 80% lichtenergie wordt dus eerst in warmte omgezet, wanneer zij op een vast lichaam stoot. De temperatuur van 45°C die ontstaat bij een lichaamsbehandeling is aangenaam en weldadig.

Diepwerkende warmte

De korte golf infraroodstraling (SlimCab) heeft een bijzonder zachte werking, aangezien het grootste deel van de stralen doorheen de opperste huidlagen en de kiemlaag dringt, zonder daarbij geabsorbeerd te worden. De dieptewarmte dringt ver in de onderste huidlagen. De huid en de spieren worden door de warmte gestimuleerd, met sterk transpireren als gevolg.

Ontgiften en vermindering van de lichaamsvetten

Het lichaam zweet niet enkel water uit, maar ook toxische stoffen, die ons organisme belasten. Uit een onderzoek van de Nedersaksische Academie voor Fotogeneeskunde en Gezondheidsvorming blijkt dat:  “infraroodstraling het gewichtsverlies stimuleert. De inwerking van infrarood licht kan het lichaamsvet in grote mate verminderen. De stralen bereiken de bloedvaten in het vetweefsel, verwarmen ze, waardoor ze uitzetten en er bijgevolg een betere doorbloeding is van het vetweefsel en een beter transport van de vetzuren”.

De testreeks van de Academie resulteerde bij zo’n 50% van de personen in een mogelijke gewichtsafname tussen zes en tien kilogram binnen 4 weken.


Bron:
Dr. med. Gerhard Emrich, Medizinische Redaktion Mediscope AG,
Alfred Escher-Strasse 17, 8002 Zürich

Unieke SlimCab-converted-1

De genezende kracht van IR

Infrarood geneest geen aandoeningen, het kan wel de pijn verlichten en het lichaam ondersteunen in haar zelf herstellende functie.
Door ontspanning van de spieren, opwarming van de gewrichten en een hogere toevoer van zuurstofrijk bloed krijgt het lichaam de kans om zichzelf te genezen.
Voor veel mensen met onderstaande aandoeningen is intensief sporten zo goed als onmogelijk.
Bovendien kun je onmogelijk gaan joggen of fietsen met een therapeutische IR lamp op Uw rug.
Liggend oefeningen (langzaam opbouwend) doen in een SlimCab is voor IEDEREEN weg gelegd.
Van jong tot oud (instituten hebben klanten van 8 tot 88 jaar) , licht tot zwaar , sportief of juist niet…elke persoon kan bewegen in deze ruime cabine met breedspectrum straler en daar ook immens veel voordelen uit halen…
Zelfs als deze ongemakken U belemmeren….

Reuma

Er zijn honderden vormen van reumatische aandoeningen en voorlopig is er geen genezing mogelijk. Infrarood onstpant de spieren en maakt de gewrichten soepel, waardoor u minder pijn ervaart en vlotter kan bewegen. Let op bij onstekingsreuma’s zoals artritis: tijdens de acute opstoten met ontsteking moet u uw infraroodtherapie tijdelijk opschorten.

Artrose (slijtagereuma)

Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen in de gewrichten sneller afbreekt dan het lichaam nieuw kan aanmaken. Bovendien vermindert ook de aanwezigheid vocht in de gewrichten. Daardoor raken de botten elkaar, wat hevige pijn kan veroorzaken. Het lichaam probeert dit aftakelingsproces tegen te gaan door meer botweefsel aan te maken. Daardoor ontstaan vaak vervormingen. Artrose is ongeneeslijk, pijnbestrijding is het enige wat de medische wetenschap momenteel kan doen. Bij artrose moeten de gewrichten vooral ontlast worden en in beweging blijven om stijfheid te vermijden. Veel patiënten hebben echter te veel pijn om nog te sporten. Als zowel bewegen als niet bewegen pijn doet, is infraroodtherapie nagenoeg de enige oplossing. Artrose wordt ook wel eens ouderdomsreuma genoemd, maar treft helaas ook heel wat jonge mensen.

Tenniselleboog

Epicondylitis lateralis is een ontsteking van de plaats waar de spier van de onderarm zich vasthecht aan het ellebooggewricht. Als deze ontsteking ontstaat door overbelasting is rust de enige behandeling. Is deze aandoening het gevolg van een slechte doorbloeding, dan kan infrarood u echt helpen. Door de doorbloeding te verbeteren zullen de scheurtjes in de pezen immers sneller herstellen.

Lumbago

Een lendenverschot is een verdraaiing of onvolledige ontwrichting van een gewricht tussen twee ruggenwervels. Bij een lumbago is bewegen van groot belang, omdat anders spierverkramping kan optreden. Heeft u te veel pijn om te bewegen, probeer dan uw lichaam ‘op te warmen’ met een sessie infrarood. De spieren ontspannen door de warmte, de pijn neemt af en aansluitend kunt u rustig bewegen of licht sporten.

 Fybromyalgie

Fibromyalgie, letterlijk vertaald ‘pijn in spieren en bindweefsel’, is een reumatische afwijking die niet door alle artsen erkend wordt, omdat er geen objectief meetbaar lichamelijke afwijking vastgesteld kan worden. Ze is wel in de ICD-10 opgenomen door de wereldgezondheidsorganisatie. Voorlopig is de enige meetbare factor een bovengemiddeld verhoogde hersenactiviteit bij pijnprikkels, wat wijst op een verstoorde sensitisatie. De gebrekkige erkenning van deze aandoening is een doorn in het oog van patiënten die al jarenlang pijn lijden en daar door de medische wereld geen afdoende verklaring voor krijgen. Evengoed betekent het dat er geen behandeling bestaat. Enkel pijnbestrijding en leren omgaan met pijn kan verlichting brengen. Met onze infraroodtherapie richten wij ons op beide aspecten. De stralingswarmte kan de fysieke pijn verminderen en de bewust prikkelarm ontworpen omgeving ondersteunt de afbouw van geestelijke spanningen.

Ziekte van Bechterew

Spondylitis ankylopoëtica is een reumatische aandoening met ontsteking in de gewrichten in wervelkolom en bekken. Na verloop van tijd vervormen de gewrichten tussen de wervels, waardoor de ruggengraat steeds minder beweeglijk wordt. Een goede medische opvolging is dan ook erg belangrijk. Infraroodtherapie kan helpen om de typerende en bijzonder pijnlijke ochtendstijfheid te verdrijven.

Psoriasis

Veel alternatieve behandelingswijzen van psoriasis zijn gericht op het bevorderen van de doorbloeding van de huid (vitaminenkuren, homeopatische middelen, massage en acupunctuur). Ook infrarood zorgt voor een veel betere doorbloeding van de verschillende huidlagen.

+ 180 SlimCab vestigingen

Neem contact op met een SlimCab studio in Uw buurt of mail naar info@orium.life indien U niet onmiddellijk een instituut kan vinden.
Meer dan 180 uitbaters in België , Nederland, Spanje, Oostenrijk , Duistland en Frankrijk  staan met deskundig advies klaar om U te helpen…

Infrarood en Slimcab : Succes formule

SlimCab Health Concept

Wat is infrarood

De zon straalt licht uit wat bestaat uit een spectrum van verschillende golflengtes. Iedere golflengte staat voor een kleur en gecombineerd geeft het het witte licht wat de zon uitstraalt. Infrarood betekent ‘onder het rood’ en is de licht golflengte die naast het rood ligt. Infrarood is voor het menselijk oog niet waarneembaar, maar de veilige elektromagnetische straling heeft wel degelijk effect. Objecten, waaronder ons lichaam, worden door infrarood energie opgewarmd. De infrarood energie dringt tot 5 mm door in ons lichaam en heeft talloze positieve effecten op de huid, het lichaam en de vetcellen.

Infrarood wordt in 3 types, of golflengtes, opgedeeld – de lange, middel en korte golflengte. Iedere golflengte dringt dieper door in onze huid en heeft een positief effect op de lagen van onze huid.
type A = kortegolf straling dringt door tot de hypodermis
type B = middengolf straling dringt door tot…

View original post 352 woorden meer

Bewerkt voedsel = DIK maker

Waarom bewerkt voedsel je dik maakt

Spoiler alert: al die extra pondjes komen niet voort uit de koolhydraten, het vet, de suiker of het zoutgehalte.

Dit is waarom bewerkt voedsel je dik maakt

FOTO: GETTY

Het is waarschijnlijk een van de meest bekende dogma’s in de welzijnsindustrie: wil je afvallen, blijf dan van bewerkt voedsel af en eet meer volwaardige voedingsmiddelen.

Dat er een link bestaat tussen bewerkt voedsel en obesitas is inmiddels bij de meeste mensen wel bekend. Onduidelijk hierbij was welke van de twee de oorzaak, en welke het gevolg is. Zit er iets in dat bewerkte voedsel waardoor de gewichtstoename of obesitas wordt veroorzaakt?

Het onderzoek

Onderzoekers gingen aan de slag om die vraag te beantwoorden en zetten een onderzoek op dat aan alle eisen van een betrouwbare studie voldeed. Ze formeerden twee groepen: de onderzoeksgroep die een bepaald concept uitprobeerde kon zo naast de controlegroep werden gezet. Op die manier hoopten ze uitspraken te kunnen doen over calorie-inname en gewichtstoename bij diëten met bewerkte en onbewerkte voedingsmiddelen.

Ze splitsten de groep van 20 deelnemers in tweeën. De eerste groep had twee weken lang een dieet met onbewerkte voedingsmiddelen bestaande uit drie maaltijden per dag, aangevuld met snacks. De tweede groep at gedurende die twee weken bewerkte voedingsmiddelen, ook drie maaltijden en snacks, op dezelfde momenten. Een ultra-bewerkt ontbijt bestond bijvoorbeeld uit Cornflakes met honing, volle melk met toegevoegde vezels, een verpakte bosbessenmuffin en margarine. De onbewerkte tegenhanger bevatte een Griekse yoghurt-parfait met aardbeien, bananen, walnoten, zout en olijfolie en appelschijfjes met vers geperste citroen. De tijdsduur van de maaltijden was vooraf vastgelegd.

Na twee weken werd er gewisseld: de eerste groep ging over op het bewerkte dieet, en de tweede groep kreeg de onbewerkte voedingsmiddelen opgediend. Ook dat deel van het onderzoek duurde twee weken.

De onderzoekers zagen erop toe dat het onbewerkt voedsel een vergelijkbare hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen zoals koolhydraten, vet, suiker en natrium bevatte als het bewerkte voedsel. Ze instrueerden de deelnemers om bij elke maaltijd zo weinig of zo veel te eten als ze zelf wilden.

Screenshot_1521378384

#Slimtab toont bij elke inlog (oefensessie) jouw vooruitgang…en houdt alles netjes bij 

Resultaat

Aan het einde van het onderzoek bleek dat de mensen aanzienlijk meer energie binnenkregen als hun maaltijden uit ultra-bewerkt voedsel bestonden. Het verschil lag om en nabij de 500 kilocalorieën per dag. In feite kregen de deelnemers bij het dieet met bewerkte voedingsmiddelen meer toegevoegde suikers en meer verzadigd vet binnen.

TIJD MAKEN VOOR HET VOORAF BEREIDEN VAN JE MAALTIJD KAN EEN STAP ZIJN OM JE TE HELPEN DE HOEVEELHEID ULTRA-BEWERKT VOEDSEL TE VERMINDEREN.

Die extra calorieën bij het dieet met bewerkt voedsel resulteerden in een gewichtstoename van 0,9 kilogram. De mensen die het dieet met onbewerkte voedsel namen, hadden daarentegen een gewichtsafname van eveneens ongeveer 0,9 kilogram na twee weken. Bovendien nam de hoeveelheid lichaamsvet bij het bewerkt-voedsel-dieet met een kleine 0,5 kilogram toe.

10367598_10152832693267863_3491679885307321172_n

Smaakverschillen

Deelnemers gaven aan bij beide elk van de twee diëten lekker gegeten te hebben, zodat de onderzoekers concludeerden dat smaakverschillen tussen beide geen rol speelden. Ze vermoeden dat de mensen hun maaltijden met ultra-bewerkte voedingsmiddelen sneller naar binnen werkten. De verklaring voor de verhoogde calorie-inname is dus mogelijk simpel: ze eten meer. Factoren die waarschijnlijk geen rol speelden bij de resultaten zijn de eetlust van de deelnemers, de smaak van het voedsel of de bekendheid met één dieet.

‘Het kan zijn dat je die ultra-bewerkte voedingsmiddelen gemakkelijker weg kauwt en doorslikt, omdat het wat zachter is. Die hogere snelheid van eten kan vertragend werken op de verzadigingssignalen’, verklaarde Kevin Hall, een van de onderzoekers, aan Runner’s World. ‘Er zijn meer studies nodig om te bepalen of de samenstelling en de dichtheid van de voedingsmiddelen – met daaraan gekoppeld hoe gemakkelijk je ze naar binnen werkt – bepalend zijn voor de totale hoeveelheid voedsel die geconsumeerd wordt.’

Waarom bewerkt voedsel?

Een paar zaken om te overdenken: de kosten van het ultra-bewerkte voedsel in het onderzoek waren aanzienlijk minder dan die van de onbewerkte maaltijden – $ 106 versus $ 151 per week. Dat ondersteunt het kostenargument van veel mensen als ze uitleggen waarom ze naar bewerkte levensmiddelen grijpen in plaats van zelf te koken. Ook de gemaksfactor speelt een rol van betekenis. In het onderzoek werden beide soorten maaltijden kant-en-klaar aan de deelnemers geserveerd, dus ook de gezonde maaltijden. Ze hoefden alleen maar aan te schuiven en op te scheppen. Dat gaat normaal gesproken natuurlijk anders; dan moet je tijd vrijmaken om je eten zelf te bereiden. Dat zijn twee redenen die kunnen verklaren waarom de keuze voor een fastfood-eiersandwich voor het ontbijt aantrekkelijker is dan het zelf bereiden van je roereieren.

Kosten, zowel in geld als in tijd, zijn valide overwegingen, maar de vraag is of ze je moeten veroordelen tot een leven lang junkfood eten. Tijd maken voor het vooraf bereiden van je ontbijt of lunch kan een stap zijn om je te helpen de hoeveelheid ultra-bewerkt voedsel dat je wekelijks naar binnen werkt te verminderen.

Of, als je echt heel erg druk bent, zoek onbewerkte voedingsmiddelen die handig zijn, zoals gegrilde kip en ingevroren groenten die je erbij kunt stomen. Zelfs deze kleine stapjes zullen je gezondheid ten goede komen en de overgang naar meer onbewerkte voedingsmiddelen minder afschrikwekkend maken.

slimdiet5
asperges – soep

Credits : Jordan Smith

Beauty blogger aan het woord…Cecilia

https://beautyandlifebycecilia.nl/slimcab-nl/

BEAUTY,  GEZONDHEID,  LIFESTYLE

Slimcab en Infaroodtunnel

Deze throwback gaat over mijn ervaring met de slimcab, rolmassage en infaroodtunnel. Afgelopen dinsdag 12 april had ik mijn eerste kennismaking met de Body studio in Alkmaar. Ik had hier een afspraak staan voor een proefles slimcab in combinatie met een rolmassage met een vervolgafspraak voor de infaroodtunnel.

Wat is de slimcab? De slimcab is een doorzichte infarood cabine waarin je kleine oefeningen gaat uitvoeren……

Meer …

https://beautyandlifebycecilia.nl/slimcab-nl/

 

Sporten in de SLIMCAB tfm cabine… 7 goeie redenen waarom…

Sporten is gezond en niet alleen omdat je er fit van wordt. Wie regelmatig sport in de SLIMCAB merkt allerlei positieve veranderingen in het leven. Dit zijn 7 redenen om te sporten.

1. Sporten verhoogt je stofwisseling

Wie regelmatig sport verhoogt zijn stofwisseling. Dit komt doordat een fit lichaam meer calorieën verbruikt in dan een lichaam dat niet in vorm is.

Door te sporten verminder je vetweefsel en creëer je spierweefsel. Hoe meer spierweefsel je hebt, des te sneller je stofwisseling wordt. En een snelle stofwisseling betekent dat je makkelijker op gewicht blijft.

2. Je kunt meer eten als je vaker sport

Als je regelmatig sport kun je meer eten zonder dat je ervan aankomt. Als je  30 minuten in de SLIMCAB TFM cabine sport en hiermee 700 calorieën verbrandt heb je die dag dus 700 calorieën speling.

Sporten is een geweldige manier om gezond te worden en te balansen na een ongezonde dag. Of om juist ruimte te creëren voor bijvoorbeeld een feestmaal.

3. Sporten houdt je lichaam soepel

Vooral als je een kantoorbaan hebt en dus veel zit kan sporten erg goed zijn voor je flexibiliteit. Tijdens het sporten gebruik je je lijf op een andere manier en voorkom je dus allerlei problemen met je gewrichten en je spieren.

Sporten als oefenen in de Slimcab met therapeutische IR kunnen je zelfs helpen RSI te verminderen en van je pijn en stijfheid af te komen. Daarnaast helpt het je doorbloeding te verbeteren en algeheel in vorm te blijven.

Andere sporten zoals zwemmen of hardlopen helpen je ook lekker soepel te blijven.

4. Je slaapt beter

Je nachtrust verbetert wanneer je overdag fysiek bezig bent geweest. Je kunt heel moe zijn van een dag werken op kantoor, omdat je de hele dag bezig bent geweest met mentale uitdagingen. Je lijf is echter lang niet zo moe, en daarom kan het lastig zijn om de slaap te vatten.

Als je op dit moment niet zo stevig slaapt als je ooit deed, en je weet dat je te weinig sport, kan het goed zijn om vaker te gaan sporten. Maak je lijf maar lekker moe, dan slaap je dieper en veel vaster en krijg je een betere nachtrust.

5. Voert stresshormonen af

Als je last hebt van een constant stressgevoel is sporten een goede manier om meer rust te vinden. Tijdens het sporten worden stresshormonen namelijk afgevoerd. Je voelt je meer ontspannen en lichter na een uurtje flink sporten.

Sterker nog, na ongeveer een halfuur sporten komt er in je lichaam een stofje vrij waardoor je je gelukkig gaat voelen. Een gevoel wat je juist in stressvolle periodes goed kunt gebruiken.

6. Sporten is gezond – je voelt je sterker en fitter

Wie vaak sport zit lekkerder in zijn vel. Door te sporten word je gezonder, krijg je meer kracht, meer longcapaciteit, meer conditie en meer energie. Je staat steviger in het leven en voelt je sterk en fit.

Het kan heel goed zijn dat je je alles behalve fit voelt als je net begint met sporten. Wanneer je lichaam echter gewend begint te raken aan je sportschema zul je merken dat de beweging je ontzettend goed doet!

7. Je maakt je even los van het dagelijkse leven

Sport is voor veel mensen een manier om even te ontsnappen aan de realiteit. Het is lichamelijk gezond, maar ook geestelijk merk je veel voordelen.

Wanneer je sport samen met anderen merk je al snel dat het sporten een leuke sociale beleving wordt. Je combineert dan je sociale leven met werken aan je gezondheid en dat is heel slim! Ook is het heerlijk om bijvoorbeeld te sporten in de natuur of je even af te sluiten met je iPod in de fitnesszaal.

Hoe vaak zou ik moeten sporten?

Om in vorm te blijven zouden de meeste mensen zo’n 2 tot 3 keer per week minimaal een half uur moeten sporten. Je moet hierbij denken aan activiteiten die echt je hartslag verhogen zoals oefenen in de SLIMCAB.

Door met regelmaat te sporten blijft niet alleen je lijf in vorm, maar profiteer je ook optimaal van alle andere voordelen die sport te bieden heeft. Je voelt je in het dagelijks leven rustiger, gelukkiger en simpelweg fitter.

Zo kan sporten je helpen om meer tijd door te brengen in de heilzame natuur, of juist zorgen voor een beetje tijd voor jezelf zodat je na kunt denken terwijl je aan je lichaam werkt.

%d bloggers liken dit: